MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że...
fot. feherandras/pixabay.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Mierz temperaturę wewnątrz większych kawałków

Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że temperatura wewnątrz produktów (zwłaszcza mięsa) przekroczyła 75 stopni Celsjusza, co zapewnia zniszczenie niebezpiecznych bakterii.

Najlepiej jednak nie piecz zbyt dużych kawałków, bo zanim ugotują się w środku, na wierzchu mogą już ulec spaleniu. Co więcej, wewnątrz mogą być pozbawione smaku!

Pamiętaj, że kawałki jedzenia powinny mieć podobne rozmiary, żeby zostały doprawione, a później upieczone w równym stopniu i czasie.

Zobacz również

Premiera książki Moniki Raspen "Czartoryska. Historia o marzycielce"

NOWE
Premiera książki Moniki Raspen "Czartoryska. Historia o marzycielce"

Premiera książki Moniki Raspen "Czartoryska. Historia o marzycielce"

NOWE
Premiera książki Moniki Raspen "Czartoryska. Historia o marzycielce"

Polecamy

Te 3 błędy to plaga, unikaj ich jak ognia! Triki na noszenie biustonosza latem

O TYM SIĘ MÓWI
Te 3 błędy to plaga, unikaj ich jak ognia! Triki na noszenie biustonosza latem

Wizz Air naliczył ci dodatkową opłatę? Możesz ubiegać się o zwrot!

Wizz Air naliczył ci dodatkową opłatę? Możesz ubiegać się o zwrot!

Przegląd tygodnia od 16.06 w Bolkowie

Przegląd tygodnia od 16.06 w Bolkowie